Necklace Length Guide on Choosing the right necklace chain length

Kettinglengte tabel: Beste tips voor het kiezen van de juiste kettingmaat

Als het gaat om kettingen, is het vinden van de perfecte pasvorm cruciaal voor zowel mannen als vrouwen. De juiste kettinglengte kan je outfit aanvullen, je kenmerken verbeteren en je stijlvolle statement maken (of breken). In deze ultieme gids voor ketting- en kettingmaten zullen we de aanbevolen lengtes voor vrouwen en mannen verkennen en enkele nuttige tips geven om je te helpen de ideale kettingmaat te kiezen.  

Standaardlengtes van kettingen voor vrouwen

De ketting die je kiest, bepaalt waar op je lichaam je naamketting zit, dus denk na over de lengte die bij jou past. Onze kettingen variëren van 35 cm tot 55 cm, wat betekent dat je ketting overal kan zitten, van hoog op je sleutelbeen tot helemaal op je onderborst. Laten we beginnen met de standaard kettinglengtes voor vrouwen. Hier zijn enkele populaire opties.
35 cm necklace lenght

35 cm Kettinglengte

De pasvorm:Deze lengte zit hoog op de nek en biedt een strakke en choker-achtige pasvorm. Draag met:Deze lengte past goed bij off-shoulder tops of V-halslijnen voor een chique uitstraling. Gezichtsvorm:Het past bij bijna alle gezichtsvormen, vooral die met langere nekken.
40 cm necklace lenght

40 cm kettinglengte

De pasvorm: Deze lengte valt net boven het sleutelbeen en biedt een klassieke en veelzijdige uitstraling. Draag met:Het is perfect om kleine hangers te laten zien. Je kunt het dragen met een laag uitgesneden halslijn, boothals en blouses met knoopjes. Gezichtsvorm:Deze lengte werkt goed bij ronde en ovale gezichtsvormen, en voegt balans toe en omlijst de halslijn.
45 cm necklace lenght

45 cm kettinglengte

De pasvorm: Deze lengte rust op het sleutelbeen en wordt beschouwd als de meest gebruikelijke en flatterende keuze. Draag met:Het is geschikt voor verschillende halslijnen en past prachtig bij zowel casual als formele kleding. Gezichtsvorm:De kettinglengte van 45 cm is flatterend en past bij alle gezichtsvormen.
50 cm necklace lenght

50 cm kettinglengte

De pasvorm: Deze lengte rust op het sleutelbeen en wordt beschouwd als de meest voorkomende en flatterende keuze. Draag met:Het is geschikt voor verschillende halslijnen en staat prachtig bij zowel casual als formele kleding. Gezichtsvorm: De 50 cm kettinglengte is flatterend en past bij alle gezichtsvormen.
55 cm necklace lenght

55 cm kettinglengte

De pasvorm:Deze lengte hangt iets onder het sleutelbeen, wat zorgt voor een meer dramatische en opvallende uitstraling. Draag met: Het past goed bij een halslijn met een ronde uitsnede en voegt een vleugje elegantie toe aan je outfit. Gezichtsvorm: Deze lengte flatteert ovale en rechthoekige gezichtsvormen door de halslijn te verlengen.

Kettinglengtegids

Hoe meet je de kettinglengte voor je nek? Zodra je hebt besloten waar je de ketting wilt dragen, neem je een lang stuk touw en maak je er een lus van rond je nek. Sluit het touw op het punt op je borst waar je wilt dat de ketting zit. Open nu het touw en meet het - hoeveel cm lang is het? Dat is de lengte die je moet selecteren voor je nieuwe ketting.
Necklace chain lenghts 35 to 55 cm on neck
Standaard kettingmaten voor vrouwenPositie op het lichaam
35 cmPassend als choker
40 cm Kraagbeenpasvorm, klassiek voor kleine hangers, kan bij een vrouw met een grotere maat als een choker zijn.
45 cm Passend om de sleutelbeenderen, meest populaire keuze
50 cm Onder het sleutelbeen, ideaal om te laagjes
55 cm Onder het sleutelbeen, voor een meer dramatische look en ideaal om te combineren.

Hoe kies je de lengte van de ketting voor een naamketting?

Houd er rekening mee dat de kettinglengtes die op de website worden vermeld, de lengte van de hanger niet meerekenen. De meeste van onze hangers hebben een lengte tussen 2 en 5 cm, dus de totale lengte van uw gepersonaliseerde sieraad zal de lengte van de door jou gekozen ketting plus de lengte van je naamhanger zijn. Bijvoorbeeld, als je een naamketting bestelt met een ketting van 40 cm, zal de totale lengte van de naamketting 42-45 cm zijn, afhankelijk van het aantal tekens van de naam en de stijl.

Wat is de meest populaire lengte voor een ketting?

De meest populaire kettinglengte is een ketting van 50 cm, die net onder het sleutelbeen rust. Wat betreft naamkettingen is de meest populaire kettinglengte 45 cm, die net iets onder het sleutelbeen valt.

Moet ik een ketting van 45 cm of 50 cm nemen?

Een ketting van 45 cm valt doorgaans net onder het sleutelbeen en is een populaire lengte voor dagelijks gebruik. Aan de andere kant rust een ketting van 50 cm iets lager op de borst, waardoor er iets meer zichtbaarheid is en een andere uitstraling ontstaat. Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de ketting en hoe je wilt dat deze om je nek en borst past.

Hoe lang moet een ketting zijn voor een vrouw van 1.65 m?

Voor een vrouw van gemiddelde lengte van 1.65 m, raden we een kettinglengte aan tussen 40 en 50 cm. Persoonlijke voorkeur en lichaamsverhoudingen kunnen een rol spelen bij het bepalen van de meest flatterende kettinglengte.

Welke ketting moet ik kiezen op basis van mijn lichaamstype?

Deze richtlijnen zijn geen strikte regels, maar eerder suggesties om je te helpen je lichaamstype te accentueren.

Klein lichaam

35 cm lengte van een choker:Een choker- ketting kan de illusie van een langere nek creëren en een klein frame langer laten lijken.

Gemiddeld lichaamstype

45 cm lengte: Deze veelzijdige lengte past bij de meeste lichaamstypes en valt net onder het sleutelbeen. Het kan helpen bij het creëren van een gebalanceerde en proportionele uitstraling. 

Curvy of volledig gevormd lichaamstype

50 tot 55 cm lengte: Deze kettinglengte valt tussen het sleutelbeen en de buste. Het kan de torso verlengen en de aandacht afleiden van de rondingen.

Lange Lichaamstype.

55 cm of langer: valt dichtbij de buste en accentueert een lang postuur door het creëren van verticale lijnen en het toevoegen van elegantie.

Type lichaam met een grotere maat

55 cm of een langere lengte: Deze langere lengte voegt verticale lijnen toe aan het lichaam, waardoor een verlengde uitstraling ontstaat. Tip: Met laagjes kan je verschillende stijlen bereiken en een flatterende look creëren voor een plus-size figuur.

Hoe ver reikt een ketting van 35 cm naar beneden?

De 35 cm ketting zit hoog op de nek, net boven het sleutelbeen, en zorgt voor een strakke en choker-achtige pasvorm. Deze maat ketting zou zelfs zichtbaar zijn bij normale T-shirts.

Standaardlengtes van kettingen voor heren

Laten we nu onze aandacht richten op de standaardlengtes van kettingen voor mannen. Mannenkettingen zijn doorgaans langer, met een gemiddelde kettinglengte tussen 55 en 65 cm.
Necklace Chain Lengths for Men
Standaard halskettingmaten voor mannenPlaatsing
55 cm
De pasvorm:Deze lengte hangt iets onder het sleutelbeen en zorgt voor een gedurfdere en opvallendere uitstraling.
Te dragen met:Het past goed bij open kraagshirts en voegt een stijlvolle touch toe aan casual en formele outfits.
Gezichtsvorm:Deze lengte werkt goed bij ovale en rechthoekige gezichtsvormen en accentueert de halslijn.
60 cm
De pasvorm:Deze lengte valt rond het midden van de borst, wat een krachtige modestatement maakt.
Draag met: Deze lengte valt rond het midden van de borst, waardoor het een krachtige modestatement maakt.
Gezichtsvorm: De kettinglengte van 60 cm past bij de meeste gezichtsvormen, vooral die met bredere kenmerken.
65 cm
De pasvorm:deze lengte valt rond het midden van de borst en maakt een krachtig modieus statement.
Draag met: het past goed bij diepe V-halslijnen of kan als opzichzelfstaand accessoire worden gedragen.
Gezichtsvorm: de kettinglengte van 65 cm is bijzonder geschikt voor mannen met ovale of rechthoekige gezichtsvormen, omdat het de nek verlengt en hun gezichtskenmerken aanvult.


Shop gepersonaliseerde kettingen