Jouw kerstdecor in een nieuw jasje

Jouw kerstdecor in een nieuw jasje
Het is de mooiste tijd van het jaar. De feestdagen staan voor de deur en het is tijd om je feestmuts op te zetten. Kleed je huiskamer aan (en elke andere kamer in huis) en maak jouw huis het mooiste van de buurt. Profiteer van deze briljante ideeën die iedereen in de stemming brengen. Jouw kerstversieringen worden nóg vrolijker! Aan de slag, versieren maar!

1. Zorg voor een vrolijke achtergrond

Je bent niet beperkt tot de klassieke kerstboom en –krans. Zorg voor een warme kerstsfeer in je huiskamer of zelfs buiten (als je in een warm klimaat woont!) met een vrolijke achtergrond. Maak er een warm en gezellig nest van waar je tijdens winteravonden knus met een warm deken en een kop hete chocomelk op de bank kunt snoezen. Decoreer je kamer met zachte kussens en dekens. Je kerstboom steelt de show met schitterende lichtjes, en de kamer doet mee met prachtige groene accenten. Hang je krans boven de open haard en voorzie een minibar met je favoriete feestelijke drankjes, en geniet van een gezellige kerstruimte.

2. Jouw entrée

Zorg voor een onvergetelijke entrée. Begroet je gasten met grootse decoraties op je voordeur en veranda, en versier je gevel met veel groen, zoals eucalyptus, poinsettia, of magnolia. Houd het bij tijdloos rood en groen, met wat gouden of zilveren accenten. Hang een prachtige, grote krans en bengelende pijnappels aan je voordeur. Spuit de pijnappels en de randen van bladeren in een feestelijk goud of zilver, zodat het geheel er buitengewoon feestelijk uitziet. Zo kom jij elke dag enthousiast thuis, en worden je gasten overdonderd met een feestelijk welkom.

3. Mooiere cadeaus

Je kerstcadeaus steken onder de boom uit, dus maak je ze best mooi genoeg om deel uit te maken van het huisdecor. Pak zelf je cadeaus in, en zorg ervoor dat ze aangepast zijn aan het feestdecor van de kamer. Kies minimaal twee verschillende rollen cadeaupapier in verschillende texturen, en drie à vier verschillende soorten lint. De verschillende texturen trekken de aandacht naar de ruimte onder de boom. Versier je cadeaus verder met feestelijke elementen zoals sneeuwvlokjes, maretak, of zelfs kleine, bengelende versieringen.

4. Zorg voor een centraal tafelstuk

Ontwerp een centraal tafelstuk voor de kerstmaaltijd. Houd het thema elegant en formeel met de romantische, tijdloze kerstkleuren, rood en groen, met zilveren en gouden accenten. Kies rozen, bessen en metaalkleurige vazen. Een overvloed aan kaarsen weerspiegelen op een elegante manier het kleurpalet van je tafel. Vermijd sterk geurende kaarsen, zodat je gasten volop kunnen genieten van de aroma’s van jouw kerstmaaltijd!

5. Een ornament voor iedereen

De beste versieringen voor de boom zijn herinneringen die door de familie werden verzameld. Attent en zinvol. Daarom zorg je deze kerst voor persoonlijke kerstornamenten. Blijf bij de geliefde ornamenten die jouw familie doorheen de jaren verzamelde. Decoreren met ornamenten waar gelukkige herinneringen aan vastzitten zorgt voor een gepersonaliseerd geheel dat je met andere gewone ornamenten gewoonweg niet kunt bereiken. Jouw boom hangt vol unieke accessoires die een verhaal vertellen en waar vrienden en familie gezellig over kunnen praten.

6. DHZ kerstkous

Sla dit jaar de extravagante kous over en maak er zelf een (een prima activiteit om met de kinderen te doen). Maak van je haard een feestelijk schouwspel. Laat je verbeelding los tijdens een uitje naar je plaatselijke stoffen/knutselwinkel! Kies stoffen zoals fleece of namaakbont voor een klassieke kerstkous, of gebruik sweatermateriaal en waan je op de boerderij met een traditionele, ouderwetse look. Jouw met de hand gemaakte kousen hebben een belangrijke betekenis, om het even wat je kiest. Personaliseer de kousen voor elk familielid met gepersonaliseerde naamlabels!

7. Gepersonaliseerde cadeaus

Als je de kerstcadeaus dit jaar met een persoonlijk tintje inpakt, waarom zou je de cadeaus dan niet bijwerken naar iets persoonlijks? Gepersonaliseerde cadeaus worden altijd meer gewaardeerd en bewonderd door de ontvanger. Geef een familielid of goede vriend cadeau met Mama kettingen, gepersonaliseerde armbanden of naamkettingen zoals de Slavenarmband met hart bedeltjes of de Mama ketting met gegraveerde kinder hangers in goudkleur waarmee ze hun geliefden overal met zich mee kunnen dragen door de namen te graveren van degenen die hen lief zijn. Voor de man van je leven, kies je de Heren armband met kleine gepersonaliseerde zilveren kralen uit de collectie mannen sieraden die eveneens kan worden gepersonaliseerd!

Tally Moran
Geschreven door

Ergens in de twintig, geobsedeerd door stijl, houdt van alles wat culinair is en is helemaal thuis op sociale media, met een grenzeloze liefde voor mode en lifestyle-onderwerpen. Tally is copywriter en de stem achter de Mijn Naam Ketting Blog.Copyright © 2007-2020 Mijn Naam Ketting Alle rechten voorbehouden.