Wat betekent het Infinity Teken?

Wat betekent het Infinity Teken?

Maak je geen zorgen als de fashion-scene de laatste tijd wat aan je voorbij is gegaan en je nog niet van deze glorieuze, nieuwe Infinity-Sieraden-trend hebt geproefd. De trend is de afgelopen jaren helemaal HOT geworden, en lijkt voorlopig nog niet te verdwijnen! Veel mensen dragen graag een Infinity Ketting of een Infinity Armband bij hun dagelijkse kleding. De betekenis ervan is eigenlijk heel aardig – het teken staat symbool voor eeuwigheid, kracht, en eeuwigdurende liefde. Het kan uiteraard voor verschillende mensen een verschillende betekenis hebben. Wat is het dus dat dit symbool zo populair maakt?

Oorsprong van het Infinity Teken

Infinity Teken Hoewel het Infinity Teken mystieke wortels heeft in Tibetaanse en Indische culturen, is het toch vooral bekend als een uitdrukking van een oneindige mathematische som. “Infinity” is afgeleid van het Latijnse “infinitas”, wat letterlijk “grenzeloosheid” betekent. Het Infinity-teken zoals we dat heden kennen werd in 1655 ontdekt door de wiskundige John Wallis. Wallis stelde de term vast om een getal aan te duiden dat geen einde heeft, dat oneindig is.

Infinity als een voorstelling van eeuwigdurende liefde en kracht komt ook voor in het Keltische kruis, waarvan de vorm geïnspireerd is op infinity en dat symbool staat voor spirituele liefde. Tenslotte kennen we de Ouroborus uit de antieke Egyptische cultuur, de slang die in zijn eigen staart bijt en zo symbool staat voor de verhouding tussen begin en einde – het ene bestaat niet zonder het andere – in de vorm van een oneindige cirkel.

Infinity Vandaag

Dit sterke concept van het Infinity-teken, het oneindige, eeuwigdurende en dus onbreekbare, werd begrijpelijkerwijs door vele organisaties geadopteerd, die een solide indruk willen maken met dit symbool van blijvende en onverwoestbare kracht. Heel recent creëerde Reese Witherspoon voor haar samenwerking met het megamerk Avon een Infinity Armband als onderdeel van een succesvolle fondsenwervingscampagne voor het United Nations Development Fund for Women. Het Infinity Sieraad staat symbool voor de emancipatie van vrouwen en trekt de aandacht op geweld tegen en intimidatie van vrouwen.

Infinity in de Mode

Met zo een krachtige betekenis zijn Infinity Sieraden niet enkel perfect om cadeau te doen, maar eveneens een geweldige aanvulling op je eigen collectie. Voeg er jouw eigen persoonlijke draai aan toe en je hebt een stijlvol en tijdloos stuk dat je voor altijd kunt koesteren als aandenken aan je geliefden en relaties. De populairste van de Infinity Sieraden is de klassieke Infinity Ketting met Naam, die ook nog verder ontwikkeld werd tot een Dubbele Infinity, een Verticale Infinity en zelfs een Infinity Ketting met Hartje.

Infinity Ringen

Een ring staat op zichzelf al symbool voor eeuwige liefde en toewijding, maar in combinatie met het Infinity ontwerp draag je toch weer iets meer dan zomaar een sieraad. Dit is een ring met een verhaal die je voor altijd kunt koesteren. Infinity Ringen kunnen worden ontworpen met een naam voor een persoonlijke stijl of ze kunnen het Dubbele Infinity teken dragen; berucht uit het populaire Revenge Tv-serie, voor een uniek ontwerp met een diepere betekenis.Copyright © 2010-2019 MijnNaamKetting Alle rechten voorbehouden.