COVID-19 Update. Lees Meer
Aan onze gewaardeerde klanten,
We willen rechtstreeks contact met u opnemen en de stappen die we nemen in het licht van het huidige coronavirus (COVID-19) met u delen om het welzijn van de Mijn Naam Ketting-gemeenschap te garanderen.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers staat voorop bij alles wat we doen. Daarom worden al onze kantoren en fabrieken regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Alle medewerkers houden zich aan de door CDC aanbevolen handwas- en hygiënepraktijken. We volgen deze ontwikkelingssituatie nauwlettend en maken waar nodig aanpassingen om een steriele en veilige werkomgeving te garanderen.

Als uw vertrouwde partner in gepersonaliseerde sieraden, zijn we toegewijd aan het leveren van de Mijn Naam Ketting-ervaring die u kent en waarvan u houdt in een gezonde omgeving die het welzijn van iedereen bevordert en beschermt. Om UW veiligheid te garanderen, wordt elk sieraad vóór verzending grondig gereinigd. We bieden ook bezorgopties die geen persoonlijke interactie vereisen, waarbij de koerier uw pakket voor de deur achterlaat.

Houd er, vanwege extra veiligheidsmaatregelen rond COVID-19, rekening mee dat de verzendtijden iets langer kunnen zijn dan normaal. We stellen uw geduld met ons gedurende deze tijd zeer op prijs.

We doen er alles aan om u een gemakkelijke en veilige ervaring te bieden. Onze online site blijft open zoals gewoonlijk en we blijven gewoon doorgaan met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Neem gerust contact op met ons Customer Care-team voor vragen of opmerkingen.

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren,
Het Mijn Naam Ketting Team
Dichtbij
De Betekenis van Valentijnsdag

De Betekenis van Valentijnsdag

Als je dacht dat het met Valentijn allemaal rond Rozen en Chocolade draait, dan stel je beter je roze bril even bij. Net zoals alle romantische verhalen, begint en eindigt de betekenis van Valentijnsdag in tragedie.

De Geschiedenis van Valentijnsdag

Het verhaal van Valentijnsdag begint in het Oude Rome in de Derde Eeuw, toen de op oorlog beluste Keizer Claudius II een wet uitvaardigde dat mannen verbood om te trouwen! Dit zou ervoor zorgen dat ze hun aandacht bij het slagveld hielden; gehuwde mannen hadden tenslotte iets om voor te leven, en Claudius II geloofde dat zonder huwelijk en een gezin om naar terug te keren, de mannen onbevreesd bereid zouden zijn om tot hun laatste adem te vechten. Heb ik al gezegd dat het met een tragedie begon?

Valentijn was een dappere jonge Christelijke Bisschop en blijkbaar een ware romantische ziel, die echter stiekem huwelijken bleef voltrekken! Toen zijn misdrijf werd ontdekt, werd hij ter dood veroordeeld. Gedurende zijn gevangenschap vóór zijn executie, kwam de dochter van zijn bewaker regelmatig bij hem lessen volgen, en uit deze regeling bloeide een onfortuinlijke liefde op. Op de dag van zijn terechtstelling liet Valentijn voor zijn geliefde een briefje achter waarin hij zijn liefde verklaarde en dat hij tekende met de woorden: ‘Van je Valentijn’.

Het offer van Valentijn werd een universeel symbool van liefde en toewijding. Rond het jaar 496 werd Valentijn geheiligd door Paus Gelasius, en de dag van zijn terechtstelling, 14 februari, werd de Dag van Sint Valentijn. Op deze dag, ontstaan uit het lot van Sint Valentijn, kunnen mensen hun liefde en toewijding voor elkaar verklaren, en het is dan gebruikelijk om je geliefde een geschenk te geven met een briefje, dat getekend is met de woorden:‘Van je Valentijn’.

Geschenkideeën voor Valentijnsdag

Nu we precies weten waar het sentiment achter Valentijnsdag vandaan komt, lijkt het wellicht een zware taak om zulke krachtige boodschap over te brengen in een eenvoudig klein geschenkje. Precies daarom raden wij aan om voor een uniek en persoonlijk geschenk te gaan. MijnNaamKetting biedt een ruime keuze aan Gepersonaliseerde Liefdeskettingen die met een beetje gravering en misschien zelfs één of meer geboortesteentjes een ideaal persoonlijk sieraad worden dat jouw Valentijn de adem zal benemen!

Als jij en je geliefde graag bij elkaar passende stijlen dragen, kies dan iets uit de Collectie Sieraden voor Koppels. Met de accessoires voor Hem & Haar en de Kettingen voor Koppels dragen jullie elk, altijd en overal, een stukje van elkaars hart mee. Graveer elkaars namen of initialen en je hebt een waardevolle herinnering aan jullie liefde dat je voor altijd kunt koesteren. Als je die ene ketting zoekt die alles zegt, dan kies je zonder twijfelen de Infinity Ketting. Gegraveerd met de naam van je geliefde brengt hij je onsterfelijke liefde over in een stijlvol sieraad dat symbool staat voor oneindige liefde en toewijding. Ook een Gegraveerde Ketting met Hartje is een perfecte herinnering aan de beste Valentijnsdag ooit!

Wil je graag een ring geven, maar ben je nog niet klaar om die ring te geven? Begin dan met een Beloftering die je laat graveren met een uitdrukking van je liefde en toewijding; Valentijnsdag is de ultieme gelegenheid om zo een zinvol geschenk te geven! Geef er haar een, of koop een bij elkaar passende set Ringen voor Koppels. Sint Valentijn geeft vast zijn zegen voor elk stijlvol geschenk uit onze Persoonlijke Liefdescollectie.

Bloemen, Chocolade & Andere Valentijntradities

Elk jaar herdenken we St. Valentijn door de liefde te vieren; niet enkel voor onze liefdespartners, maar net zo goed de liefde voor onze familieleden en vrienden! Deze feestdag gaat gepaard met een aantal tradities waar iedereen van houdt! Wist je bijvoorbeeld dat de traditie van bloemen geven ontstond in de achttiende eeuw? Een bloemenarrangement sturen was toen een manier om een onuitgesproken bericht naar iemand te sturen. Tegenwoordig worden bloemen gegeven als een uiting van bewondering en liefde!

Tijdens onze schooldagen maakten en kregen we graag Valentijnskaartjes van klasgenootjes en vrienden. Deze traditie ontstond lang geleden, in 1415, toen Hertog Charles van Orleans een gedicht neerpende voor zijn vrouw toen hij op Valentijnsdag opgesloten zat in de Tower of London. In de negentiende eeuw werd dit de ultieme manier om je liefde voor iemand te uiten.

Natuurlijk vergeet niemand de ultieme traditie voor Valentijnsdag – chocolade! Omwille van zijn lustopwekkende effecten is chocolade de favoriete verwennerij geworden voor de dag van de geliefden. Hartvormige doosjes gevuld met chocoladelekkernijen worden al verkocht sinds Richard Cadbury ze uitvond in de jaren 1860.
Copyright © 2007-2020 MijnNaamKetting Alle rechten voorbehouden.