De Granaat en zijn betekenis: Geboortesteen van de maand januari

De Granaat en zijn betekenis: Geboortesteen van de maand januari

Je kent de granaat waarschijnlijk als een prachtige rode edelsteen, maar wist je dat de geboortesteen van januari een lange geschiedenis heeft in amuletten en talismannen? Glanzende granaten werden in het verleden soms Warrior's Stones (Krijgerstenen) genoemd; men dacht dat de steen de drager beschermde in de strijd en bescherming bood tegen gif. De granaat zou eveneens succes opbouwen, en het leven verbeteren door de drager te helpen zich te concentreren op zijn of haar inspanningen. Misschien maakt deze eigenschap deze steen tot favoriet bij mensen die zakelijk succes nastreven; volgens de overlevering moeten gebruikers drie of meer granaten op hun bureau plaatsen om hun zakelijk succes te verbeteren.

Betekenis en Geschiedenis van de geboortesteen van de maand januari

Het woord “granaat” zou afgeleid zijn van het Latijnse granatus, en mogelijk verwijzen naar de Latijnse naam voor de granaatappel, een vrucht met dieprode zaden die erg op de steen lijken. Recenter, in het 14de-eeuwse Engeland, betekende het woord “gemet” letterlijk “donkerrood”, en dat zou een voorloper zijn voor het huidige Engelse woord “garnet” voor deze levendige geboortesteen van de maand januari.

Behalve zijn bekendheid als geboortesteen van de maand januari, staat de granaat symbool voor waarheid, zuiverheid, liefde en mededogen – daardoor is het een perfecte aanvulling voor de stukken uit onze prachtige Collectie Infinity Sieraden. De granaat staat trouwens ook traditioneel symbool voor de tweede huwelijksverjaardag. Met zijn rode kleur roept de steen onvermijdelijk romantiek op, en daardoor is hij eveneens heel populair voor Valentijnsdag, relatieverjaardagen en andere huwelijkse aangelegenheden. De steen oogt altijd mooi, op een ring, armband, oorringen of op een Naam Bar Kettinge!

Legenden van de Granaat

De granaat staat centraal in vele traditionele verhalen en legenden. Deze prachtige steen zou nachtzicht mogelijk maken en zelfs licht uitstralen; zó sterk dat volgens de Talmoed een grote granaat de enige lichtbron was op de Ark van Noah! Volgens de Hebreeuwse overlevering was de granaat één van de 12 edelstenen op de borstplaat van Aaron. In de Griekse mythologie werd de godin Persephone ontvoerd door Hades, de god van de onderwereld. Hij liet haar vrij nadat hij haar enkele granaatappelzaden gaf die garandeerden dat ze naar hem terug zou keren. Door de nauwe verwantschap met deze robijnrode vrucht wordt de granaat vaak gezien als representatie van toewijding en trouw.

Aan de granaat worden vele wonderlijke krachten toegeschreven. Behalve dat hij zijn eigenaars zou beschermen tegen gruwelijke nachtmerries wordt deze steen soms gedragen door reizigers die geloven dat hij bescherming biedt tegen ongevallen.

Gebeurtenissen in het Leven vieren met Geboortestenen

Met Geboortesteensieraden heb je een mooi en traditioneel verjaardagsgeschenk voor iedereen op jouw lijst. Glinsterende granaten zien er erg mooi uit op een Gepersonaliseerde Ketting voor Mama, een Slavenarmband met Bedeltjes of een armband voor een vriendin, of een bijzonder aandenken voor een Oma of tante. Geboortestenen zijn een zinvol geschenk voor een geboorte, en het zijn uiteraard perfecte geschenken voor de feestdagen!

Ben je helemaal weg van de dieprode gloed van de granaat? Draag deze mooie steen altijd en overal, zelfs als je niet in januari jarig bent! Geboortesteen Kettingen, Armbanden of Gepersonaliseerde Ringen voor Mama zijn een mooie aanvulling voor jouw eigen juwelencollectie, of een ideaal cadeau.Copyright © 2010-2019 MijnNaamKetting Alle rechten voorbehouden.