Russische Ringen, Niet Zomaar Een Ontwerp

Russische Ringen, Niet Zomaar Een Ontwerp

Er valt veel te leren van andere mensen, en we zoeken steeds vaker andere culturen op om nieuwe manieren te ontdekken waarop betekenis wordt gegeven aan de liefde. Daardoor werden we bij Mijn Naam Ketting geobsedeerd door de Russische traditionele trouwring, en integreerden we het ontwerp ervan in onze collectie halskettingen. Wanneer je iets ontdekt dat een dergelijk unieke oorsprong heeft en zulke sterke boodschap van liefde uitstraalt, dan geeft dat jouw Gepersonaliseerde Sieraden nog meer betekenis.

Oorsprong van de Russische Ring

De drie ringen stammen oorspronkelijk uit de 19de-eeuwse Orthodox-Christelijke gemeenschap, en zouden de Heilige Drievuldigheid voorstellen: De Zoon, De Vader, en De Heilige Geest. Daarom wordt ook wel gesproken van de Ring van de Drievuldigheid. Volgens de overlevering werd de ring ontworpen als trouwring om aan de rechterhand te worden gedragen (in tegenstelling tot de traditionele West-Europese linkerhand).

Het ontwerp van de ring steunt op het wiskundige concept van de Borromeaanse Ringen: drie ringen die samen een ondeelbaar geheel vormen, waarbij verwijdering van om het even welke ring de hele structuur uiteen doet valt.

Een Russische Ring bestaat traditioneel uit drie waardevolle gouden ringen: witgoud, geelgoud, en roségoud. Volgens één legende beschrijft een moeder de betekenis van de ringen aan haar zoon, met een bijzonder verhaal dat tot de verbeelding van een klein jongetje spreekt. Ze beschrijft de betekenis van elk afzonderlijk metaal; witgoud, het zachtste van de drie, vindt makkelijk de vorm van de vingers. Dit staat voor de essentie van liefde en het huwelijk, de kunst om zich als individu aan te passen en samen te smelten als geliefden en partners voor het leven. Geelgoud is hard. Zelfs als het wat ruw behandeld wordt kan het eenvoudig en snel terug opgeblonken worden. Zo is het leven, we krijgen het vaak hard te verduren maar echte liefde geeft ons de kracht om onze moeilijkheden te overwinnen. Roségoud is eerder zeldzaam, net zoals echte liefde; als je ze vindt moet je ze koesteren en nooit meer loslaten.

Dit verhaal spreekt tot ieders verbeelding, net zoals dat kleine jongetje!

De Moderne Russische Ring

Er gaat niets boven een traditioneel concept in een nieuw en modern jasje, en dat is precies wat we hebben gedaan met onze Russische Ringketting. De aanpassing van het ringenontwerp is een perfecte evolutie voor de Disc Ketting. Drie verstrengelde cirkels, elk met zijn eigen unieke gravering, vormen de allermooiste Mama Ketting. De dubbele betekenis van wat de ring vertegenwoordigt en de bijzondere woorden die je kiest voor de gravering maken dit een ultiem sieraad om te koesteren.Copyright © 2010-2019 MijnNaamKetting Alle rechten voorbehouden.