Betekenis en kleur van de geboortesteen van april

De diamant: Betekenis en kleur van de geboortesteen van april

Je weet uiteraard dat diamanten tot ’s werelds meest waardevolle edelgesteenten behoren. Maar het verbaast je wellicht dat er over deze mooie steen vele legenden en prachtige verhalen de ronde doen. Voor de Egyptenaren stonden diamanten symbool voor de zon en stelden ze positieve kenmerken voor zoals moed, eerlijkheid en macht.

Ook de Grieken dichtten bijzondere krachten toe aan diamanten, zoals onoverwinnelijkheid. Je vindt hier enkele van de spannendste verhalen. Mijn Naam Ketting biedt trouwens meer dan diamanten: onze collectie geboortestenen en gepersonaliseerde sieraden zijn legendarisch!

Betekenis & Geschiedenis van de geboortesteen van april

Het woord “diamant” is afgeleid van het Oudgriekse woord “adamas”, wat zoveel betekent als onveranderlijk, goed en onbreekbaar. De beschrijving van de geboortesteen van april is correct: diamanten zijn één van de hardste materialen ooit ontdekt, en het enige dat een diamant kan beschadigen is een andere diamant.

Diamanten worden tegenwoordig uit verschillende plaatsen geleverd, zoals Zuid-Afrika, Rusland, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Voordat ze in 16de eeuw ontdekt werden in Brazilië, werden alle diamanten ontgonnen in Indië. Alle diamanten worden verondersteld 2 tot 3 miljard jaar oud te zijn, ongeacht waar ze vandaan komen.

Oude geschriften in Sanskriet vermelden diamanten, net zoals Boeddhistische literatuur uit de 4de eeuw v.Chr. Een Chinese tekst uit de 3de eeuw v.Chr. vermeldt een alom verspreid geloof dat diamanten de drager ervan konden beschermen tegen het kwaad, een geloof dat ook bij de oude hindoes leefde.

Diamanten – Legenden en geneeskrachtige gebruik

Je weet natuurlijk dat de kleur van de geboortesteen van april koel en helder is, de glinsterende diamant die vaak een heel spectrum aan kleuren afgeeft, afhankelijk van het type lichtinval. En hoewel de geboortesteen van april voornamelijk symbool staat voor “moed”, heeft hij ook andere betekenissen. Wie een geboortesteen ketting met een diamant draagt, draagt een symbool van liefde, kracht, rijkdom en overvloed.

Er zijn tal van legenden over diamanten: De oude Grieken en Romeinen geloofden dat diamanten afgesplinterd waren van vallende sterren, of dat het de tranen van de Goden waren! In de Romeinse literatuur vuurde Cupido pijlen af met diamanten punten.

In de middeleeuwen werden diamanten aanzien als helende elementen voor een hele reeks klachten, gaande van nachtmerries tot hoofd- en maagpijnen. En tijdens kristalhelingssessies die tot op de dag plaatsvinden worden diamanten gebruikt voor reiniging en evenwicht, voor de manifestatie van positieve en krachtige gedachten en om fysieke rijkdom aan te trekken.

Vier de grote levensmomenten met Diamanten

Diamanten zijn onverbrekelijk verbonden met verlovings- en trouwringen, maar deze schitterende steen beperkt zich niet tot de viering van de romantiek. Geboortesteen-ringen voor april zijn gewoonlijk wat kleiner dan de meeste verlovingsringen, maar ze schitteren net zo mooi om jouw unieke zelf te laten stralen. Familie-kettingen met geboortesteen zijn eveneens prachtig, vaak bezet met geboortesteentjes voor elke geboorte van een nieuw familielid.

Onthoud gewoon dat diamanten een uitstekende keuze zijn waar iedereen van houdt! Iedereen kan deze steen dragen, ongeacht wanneer je bent geboren; bijvoorbeeld een diamanten ketting met naam viert jouw individualiteit met een flinke dosis glitter. Diamanten sieraden zijn uiteraard een attent cadeau voor vrienden of familieleden die in april geboren werden, en een nieuwe mama maak je er ook helemaal blij mee!

Het maakt niet uit of je voor jezelf koopt of voor een bijzonder iemand, diamanten zijn een ideaal en onvergetelijk cadeau voor een verjaardag of andere gelegenheid.Copyright © 2010-2019 MijnNaamKetting Alle rechten voorbehouden.