COVID-19 Update. Lees Meer
Aan onze gewaardeerde klanten,
We willen rechtstreeks contact met u opnemen en de stappen die we nemen in het licht van het huidige coronavirus (COVID-19) met u delen om het welzijn van de Mijn Naam Ketting-gemeenschap te garanderen.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers staat voorop bij alles wat we doen. Daarom worden al onze kantoren en fabrieken regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Alle medewerkers houden zich aan de door CDC aanbevolen handwas- en hygiënepraktijken. We volgen deze ontwikkelingssituatie nauwlettend en maken waar nodig aanpassingen om een steriele en veilige werkomgeving te garanderen.

Als uw vertrouwde partner in gepersonaliseerde sieraden, zijn we toegewijd aan het leveren van de Mijn Naam Ketting-ervaring die u kent en waarvan u houdt in een gezonde omgeving die het welzijn van iedereen bevordert en beschermt. Om UW veiligheid te garanderen, wordt elk sieraad vóór verzending grondig gereinigd. We bieden ook bezorgopties die geen persoonlijke interactie vereisen, waarbij de koerier uw pakket voor de deur achterlaat.

Houd er, vanwege extra veiligheidsmaatregelen rond COVID-19, rekening mee dat de verzendtijden iets langer kunnen zijn dan normaal. We stellen uw geduld met ons gedurende deze tijd zeer op prijs.

We doen er alles aan om u een gemakkelijke en veilige ervaring te bieden. Onze online site blijft open zoals gewoonlijk en we blijven gewoon doorgaan met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Neem gerust contact op met ons Customer Care-team voor vragen of opmerkingen.

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren,
Het Mijn Naam Ketting Team
Dichtbij
Levensboom - Betekenis

Levensboom - Betekenis

Bomen zijn veerkrachtig, sterk en mooi, en kunnen honderden en soms zelfs duizenden jaren leven. Het is dan ook logisch dat deze magnifieke planten stevig verankerd zijn in de folklore, cultuur en zelfs religie, waar ze gewoonlijk positieve symbolen zijn met intrigerende betekenissen waar iedereen zich mee kan identificeren. Net zoals deze oeroude symbolen kan een Levensboom-sieraad vele betekenissen hebben. Tegenwoordig wordt het door de meesten gezien als een symbool van de diepe wortels die een familie binden. Hoewel er vele versies bestaan van de Levensboom, zouden we een heel boek kunnen volschrijven als we deze allemaal willen bespreken. We beperken ons tot een paar van de bekendste en geliefdste betekenissen.

De Keltische Levensboom

Voor de oude Kelten was de Levensboom een belangrijk symbool. Dit mooie ontwerp, dat ze Crann Bethadh noemden, stond voor evenwicht, harmonie en de onderlinge verbondenheid van alle dingen in de natuur. Het symbool gaat terug tot ongeveer 2000 v.Chr., met gravures uit het Bronzen Tijdperk die ongeveer 1000 jaar ouder zijn dan de Keltische cultuur! De meeste academici zijn het erover eens dat de Kelten de Noorse versie van het Levensboomsymbool adopteerden en aanpasten voor hun eigen gebruik. Het symbool is ook vandaag nog populair, en wordt voorgesteld als een boom in een cirkel, vaak met wortels en takken die op een lieflijke manier bij elkaar komen in een innige verstrengeling. In moderne versies wordt het knoopwerk vaak vervangen door familienamen, waardoor dit oude icoon nog meer betekenis krijgt.

Ongelooflijk genoeg was de Levensboom meer dan een decoratief element voor Kelten die duizenden jaren geleden leefden. Wanneer nieuwe nederzettingen werden gevormd, liet men één enkele boom staan in het midden van de open ruimte. Deze boom was een belangrijke verzamelplaats en zorgde voor schaduw en schoonheid. Door de vogels en andere dieren die in en rond de boom leefden, werd deze aanzien als een verzorger, letterlijk een levende, ademende Levensboom. De vroege Kelten geloofden bovendien dat deze bomen over bijzondere krachten beschikten. Daarom moest elke gemeenschap over een levende Levensboom beschikken. Het was een misdaad om deze bomen te beschadigen, en in tijden van oorlog vierden de stammen hun overwinningen door de Levensboom van de vijand om te hakken.

Het Levensboom-Symbool

In de Keltische en vele andere culturen is de belangrijkste betekenis van het Levensboom-symbool de onderlinge verbondenheid van alles wat leeft. Diep in de aarde verstrengelen de wortels met elkaar en met de wortels van andere planten; en hoog in het bladerdak zijn de takken verweven op een manier die schaduw en een schuilplaats biedt aan vogels, dieren en andere planten op de bosbodem. Eén enkele boom kan dienst doen als woning voor gravende diertjes, nijvere eekhoorntjes en kleurige vogels, en ondertussen fruit of noten produceren, en schaduw bieden aan voorbijtrekkende reizigers.

Omdat hij oprijst uit de boomwortels en de takken draagt, werd de boomstam vaak gezien als de verbinding tussen de hemel, de aarde en de onderwereld. De oude Kelten geloofden dat hun Goden de boom gebruikten om communicatie mogelijk te maken tussen mensen en geesten, en met andere levensvormen.

Behalve de spirituele betekenis stond de Levensboom symbool voor een lang leven, wijsheid en kracht. Hij symboliseerde eveneens de wedergeboorte, omdat hij aan het einde van de herfst zijn bladeren kon afgooien om de winter door te brengen in een bladloze rust, en vervolgens nieuwe bladeren aan te maken bij de aanvang van de lente. Als symbool van de familie verbindt de Levensboom generaties uit het verleden, het heden en de toekomst op een mooie en zichtbare manier.

Het mag niet verwonderen dat de Levensboom tegenwoordig één van de populairste symbolen ter wereld is. Alle versies ervan worden in verband gebracht met positieve energie, continuïteit, harmonie en evenwicht. Met een hanger of een Levensboom-armband draag je één van de meest zinvolle en iconische sieradenontwerpen die er zijn.
Copyright © 2007-2020 MijnNaamKetting Alle rechten voorbehouden.